Personalia

(Drs.) Jaap van Tongeren is afgestudeerd als bedrijfseconoom aan de Universiteit van Groningen en heeft ruim 30 jaar bij grote Nederlandse banken gewerkt, zowel in loondienst als op interimbasis. Voornamelijk als adviseur voor de groot zakelijke markt in het Noorden, Midden en Oosten van het land.

Aandachtsgebieden zijn handel, industrie en dienstverlening (HID), verspreid over alle branches. Niet alleen de grotere bedrijven en bekende markten, maar ook kleine(re) bedrijven in niche markten heb ik door de jaren heen begeleid. Verder specialisaties in zowel vastgoed (bouw en belegging) als recreatie (voornamelijk in het segment bungalowparken).

Vanuit die kennis en ervaring liggen de speerpunten op bedrijfsstrategie (waar sta je als onderneming en waar wil je heen) en financiële vraagstukken. De financiële vraagstukken zijn zowel intern als extern gericht: analyse en optimalisatie van de rentabiliteit van de onderneming is veelal het beginpunt, wat kan leiden tot optimalisatie van de financiering van de onderneming.

Continuïteit is het sleutelwoord, hetgeen in eerste instantie geldt voor de onderneming, maar natuurlijk ook sterk bijdraagt aan de haalbaarheid van de bestaande en/of benodigde financiering.

Kenmerken van mijn werkwijze: betrokken, vasthoudend, creatief, kritisch en oplossingsgericht.


Copyright © 2011 Phormio Consultancy - Design by: OneTwoCode

Phormio Consultancy

Paul Krugerstraat 16
7311 AP Apeldoorn

M. 06-1088 7345
E. info@phormio.nl

GOEDE RAAD IS DUUR...

GOED ADVIES IS ONBETAALBAAR!